Singura hrană spirituală este cunoaşterea.

Numai adevărul şi iubirea universală ne va face liberi!

Lumina care ne inspiră toţi să ne unească în conştiinţa cosmică nouă:

FRÃŢIA INIMII.

Iubirea și Adevărul nu pot fi descoperite prin cărți, biserici sau temple. Acestea vin în ființa prin cunoașterea de sine. Cunoașterea de sine este un proces anevoios dar nu dificil; el devine dificil doar atunci când încercam să ajungem la un anume rezultat. Dar a fi doar conștienți în fiecare moment, clipă de clipă de propriile noastre gânduri și sentimente, de toate acțiunile noastre fără nici un fel de condamnare sau justificare, aduce libertatea, eliberarea în care există această fericire a adevărului.

sâmbătă, 21 iunie 2014

Visele din viaţa noastră zilnică

Visele fac parte din viața noastră de zi cu zi ( noapte de noapte ), și de regulă, visele sunt pline de semnificații pentru noi.
Tălmăcirea sau interpretarea viselor este extrem de importantă pentru a înțelege mult mai bine ce se va întâmpla în viața noastră sau cu ce anume temeri ne confruntăm.

Interpretarea viselor – o știință?

 Visele se pot interpreta acum de către oricine, oricând, în orice împrejurare, doar cu ajutorul Google sau al dicționarelor de vise online. Visele de cele mai multe ori prevestesc ce anume se va întâmpla în viața noastră. Visele fără valoare sunt cele din primele ceasuri de somn, urmând ca, spre dimineață, activitatea cerebrală să fie una mai intensă. Interpretarea viselor este acum ridicată la rang de știință deoarece oamenii au observat legătura dintre vise și activitățile zilnice sau evenimente din viața lor.
Așadar, visele se manifestă uneori cu caracter simbolic sau chiar profetic. Visele plăcute nu prevestesc întotdeauna ceva de bun augur, în vreme ce coșmarurile nu prevestesc întotdeauna un necaz. Spre exemplu, nunta este în general un vis ce prevestește lucruri nu tocmai plăcute, în vreme ce un coșmar poate fi provocat pur și simplu de o indigestie. Trebuie să învățăm să tălmăcim și să răstălmăcim visele și să le luăm ca atare, deoarece, de multe ori, ne confruntăm în vis cu incapacitatea de a fugi ori de a riposta, alteori visele sunt haotice, aleatorii, înfricoșătoare, euforice sau premonitorii. Știința interpretării onirice ale cărei baze au fost puse de celebrul medic neuropsihiatric Sigmund Freud, oferă lămuririle necesare viselor noastre.

Lucruri pe care nu le știam despre vise

 Cei ce orbesc după naștere au în continuare vise colorate, în care întâlnesc persoane, imagini cunoscute lor. Cei ce s-au născut orbi însă nu au această capacitate de a visa, însă au alte simțuri pe care și le pot exprima la maximum. De asemenea, este important să știm că uităm mare parte din ceea ce visăm, aproximativ 90%. Mare parte a visului a dispărut o dată cu trezirea din somn și pe parcursul zilei, dacă ne concentrăm, ne putem aminti frânturi din vis. Visele previn bolile psihice și psihozele, acest lucru s-a constatat în urma unui studiu extrem de bine pus la punct. De asemenea, visele noastre se bazează numai pe ceea ce cunoaștem. Nu putem „crea„ persoane imaginare în vis. Deși avem impresia că nu cunoaștem persoana respectivă din vis, aceasta este cu siguranță o persoană pe care am întâlnit-o măcar în treacăt la piață ori în gară sau la magazin dar nu i-am acordat prea mare importanță. În plus, nu toată lumea visează în culori, ci foarte multe persoane visează în alb și negru și visele nu sunt întotdeauna ceea ce par a fi. Cu toate că în vis a apărut o anumită situație, poate că interpretarea ar trebui să fie alta, visele fiind pline de simboluri și foarte încâlcite. Așadar, persoanele care vor să afle mai mult despre această știință și care vor să studieze mai bine interpretarea viselor o pot face și se pot ghida după anumite principii. În articolele viitoare cu referire la acest subiect se vor mai preciza o serie de informații interesante despre acest aspect fiziologic special,specific formelor superioare de viață. Visele ne însoțesc încă din perioada intrauterină și probabil că fără ele funcțiile principale ale creierului nu s-ar mai dezvolta așa cum trebuie.

 http://midoris.ro/site/ezoterica/arta-divinatiei/783-interpretarea-viselor

Visele fac parte din viaţa noastră zilnică. Fără ele susţin toate teoriile ştiinţifice moderne orice fiinţă umană ar muri cu siguranţă. Creierul uman atât de solicitat în timpul activităţilor zilnice găseşte ocazia în timpul somnului de a se degaja pentru o perioadă foarte scurtă de timp. Acest moment se realizează în timpul visului în care ni se pare că se întâmplă uneori atât de multe , că durează atât de mult , dar în realitate susţin cercetătorii este de durata nanosecundelor.

Pindar afirmă : ” Corpul fiecărui om urmează chemarea atotputernică a morţii; o anumită imagine a vieţii rămâne totuşi vie , căci ea şi numai ea e de la zei . Ea adoarme când mădularele trupeşti sunt treze , dar când ele dorm ea face să apară în visele oamenilor bucurii sau necazuri care stau să vină“.

Mircea Eliade în “Şamanism şi tehnicile arhaice ale extazului” afirmă : “Mitul grec al lui Orfeu ca şi numeroasele povestiri paralele din Asia Centrală şi Septentrională, din America de Nord , din Polinezia , a fost inspirat , dacă nu chiar creat de către experienţe extatice de structură şamanică . Într-un anume sens ,Orfeu nu este un Mare Şaman: este un erou civilizator ,cultivă muzica, magia , medicina, excelează în îmblânzirea fiarelor“.

A. Funkenstein susţine : “ Cât despre zei, Democrit tinde uneori să-i identifice cu imaginile lor din viziuni sau vise. Epicur postulează existenţa unor zei reali , care emit sau radiază un efluviu continuu care se imprimă pe spiritul nostru ( deasemenea material), deoarece acesta este înrudit material cu imaginea lor ( simulacrum). Urmează cel puţin potrivit lui Epicur, că zeii sunt exact aşa cum apar în viziuni şi vise : cu formă umană“.

E.R. Dodds în aceaşi lucrare prezentată mai sus sintetiza magistral :
” C.G. Jung ar considera aceste vise ca “imagini arhetipale” transmisă printr-o presupusă memorie a omenirii . Dar cum arată Lincoln, dispariţia lor în momentul declinului unei culturi demonstrează că imaginile sunt transmise cultural. Jung însuşi(Psichology and Religion, 20) înregistrează declaraţia semnificativă a unui vraci care mărturiseşte că are un somn fără vise de când funcţia lor e îndeplinită de oficialităţile regionale. “De când sunt englezii în ţara asta nu mai avem vise” spune el , ” ei ştiu totul despre război şi boli şi despre cele mai bune locuri de casă“.

http://radualinbalaj.com/2013/07/05/amintire-memorie-vise/



 






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mulțumesc, draga mea Românie!

Mulțumesc, draga mea Românie!

Tehnologia energiei libere - MAGRAV

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com