Singura hrană spirituală este cunoaşterea.

Numai adevărul şi iubirea universală ne va face liberi!

Lumina care ne inspiră toţi să ne unească în conştiinţa cosmică nouă:

FRÃŢIA INIMII.

Iubirea și Adevărul nu pot fi descoperite prin cărți, biserici sau temple. Acestea vin în ființa prin cunoașterea de sine. Cunoașterea de sine este un proces anevoios dar nu dificil; el devine dificil doar atunci când încercam să ajungem la un anume rezultat. Dar a fi doar conștienți în fiecare moment, clipă de clipă de propriile noastre gânduri și sentimente, de toate acțiunile noastre fără nici un fel de condamnare sau justificare, aduce libertatea, eliberarea în care există această fericire a adevărului.

miercuri, 2 ianuarie 2013

Treziți-vă, criza abia a început! România trebuie să devină rentabilă.

Obama le-a spus americanilor: vom trece peste asta si vom fi mai puternici ca înainte. Dar in 2011, SUA va împrumuta 2 trilioane de dolari, doar ca sa-si acopere cheltuielile si datoriile. Agențiile de rating avertizează guvernul american ca in 2011 si 2012, sute de mii de companii vor continua sa dea faliment. In 2017, datoria publica a SUA va fi egala cu PIB-ul. Asta înseamnă faliment. In noiembrie, am văzut in New York oameni care mureau efectiv de foame pe strada. Oameni care cu 2 ani înainte aveau job, casa si mașina. Care ieșire din criza?
Angela Merkel si Sarkozy au anunțat încă de anul trecut ieșirea din criza. Dar in Franța, 10 firme dau faliment in fiecare zi (de 100 de ori mai mult ca înainte de criza). Șomajul creste. In Germania, industria auto (coloana vertebrala a economiei germane) are vânzările blocate si e învinsa de micul si ieftinul Logan. Care ieșire din criza?


Intre 2007-2009, SUA si UE au cheltuit 7 trilioane de dolari pe programe anticriză si investiții de stat. Rezultatul: zero! Economia nu si-a revenit. Bolnavul s-a simțit mai bine câteva luni, dar boala nu a fost învinsa. Investițiile statului nu sunt o soluție.
Pentru că orice criza are si o componenta psihologica. Iar guvernele sunt disperate si nu știu ce sa mai facă. Când nimic nu are efect, tratezi bolnavul cu placebo si te rogi la Dumnezeu. (In România am avut parte doar de rugăciuni. De făcut, nu prea s-a făcut mare lucru).
Lumea occidentala, cu cel mai înalt nivel de trai din istorie, se prăbușește. De ce? simplu: a cheltuit prea mult. Nivelul de trai costă. Protecția socială, solidaritatea socială, grija pentru bătrâni, sistemul de sănătate publica, sistemul de pensii – toate astea s-au făcut pe banii firmelor, care au fost obligate sa mărească prețurile. Iar acum nu mai au vânzări. Sunt învinse de firmele chinezești, care vând la preturi de 10 ori mai mici. Pentru ca dau si salarii de 10 ori mai mici. Pentru ca nu plătesc contribuții sociale. Si pentru ca muncitorii chinezi lucrează 10 ore pe zi.
Si așa va fi peste tot.
România e (evident!) intr-o situație mult mai gravă ca SUA sau Germania. Noi nu avem ce economie sa își revină. In plina criza, noi suntem obligați sa construim o economie, aproape de la zero.
Sincer, șansele noastre sunt mici.
Salariile vor scădea. Nu cu 50%, ci cu 90%. Oamenii vor fi mulțumiți măcar sa le aibă. Pensiile de stat vor scădea mai mult, sau chiar nu se vor mai plăti deloc. Contractele de munca si angajările “legale” vor deveni o raritate – pentru ca firmele nu vor putea sa supraviețuiască, daca plătesc actualele contribuții. Si chiar daca o sa luam toate masurile care trebuie, chiar daca o sa muncim cu toții 12 ore pe zi, si tot ne va fi îngrozitor de greu in anii următori.
Mulți români or sa moara – de munca prea multa, de stres, de mizerie.
Campaniile electorale din ultimii doi ani au distrus tot ce se mai putea distruge. Si e uluitor: alegerile s-au terminat, dar campania electorala continua. In loc sa schimbe rapid legile care blochează firmele private, partidele se sfâșie mai departe intre ele. E evident ca oamenii ăștia nu vad ce se întâmpla in jurul lor.
Peste 100 de ani, toata lumea va ști de Marea Criză de la începutul secolului 21.
Dar nimeni nu va mai ști de Băsescu, Antonescu, Ponta sau Geoană. Preocuparea pentru politica trebuie sa se oprească. Alegerile s-au terminat, au fost pierdute de unii si câștigate de alții. Gata! Acum trebuie sa înceapă reforma statului – imediat.

 România trebuie sa devina rentabila. Toate cheltuielile care au dus la falimentul statului trebuie oprite. Numărul de angajați ai statului trebuie redus la jumătate. Protecția sociala trebuie sa dispară. Subvențiile trebuie sa dispară. Companiile de stat, falimentare de 20 de ani, trebuie sa dispară. Pensiile de stat trebuie sa dispară. Contractele de stat trebuie sa dispară. Corupția trebuie oprita cu brutalitate. Investițiile de stat, s-a văzut, nu rezolva criza. Statul trebuie sa plece din economie. El trebuie doar sa ofere firmelor un cadru favorabil. Firmele private au nevoie de o legislație a muncii flexibila. Trebuie sa poată da afara pe cine vor, când vor si pentru ce motiv vor ele. România i-a protejat pe angajații slabi timp de 70 de ani. Salariații trebuie sa își plătească singuri contribuțiile sociale – si numai daca doresc. Trebuie creata o alternativa legală la contractul de munca. Nu ne convine? Poate ne convine sa murim de foame.
In schimb, impozitele trebuie plătite de absolut toata lumea. Nu trebuie sa mai existe firme “protejate” de ANAF si firme “persecutate”. Legea e aceeași pentru toți.
Fără asta, nu vedem revenire economica. Nici peste 6 luni, nici peste 10 ani. Niciodată.

sursa

http://capitalismpepaine.wordpress.com/2012/12/27/treziti-va-criza-abia-a-inceput-vine-un-apocalips-economic-2/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mulțumesc, draga mea Românie!

Mulțumesc, draga mea Românie!

Tehnologia energiei libere - MAGRAV

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com