Singura hrană spirituală este cunoaşterea.

Numai adevărul şi iubirea universală ne va face liberi!

Lumina care ne inspiră toţi să ne unească în conştiinţa cosmică nouă:

FRÃŢIA INIMII.

Iubirea și Adevărul nu pot fi descoperite prin cărți, biserici sau temple. Acestea vin în ființa prin cunoașterea de sine. Cunoașterea de sine este un proces anevoios dar nu dificil; el devine dificil doar atunci când încercam să ajungem la un anume rezultat. Dar a fi doar conștienți în fiecare moment, clipă de clipă de propriile noastre gânduri și sentimente, de toate acțiunile noastre fără nici un fel de condamnare sau justificare, aduce libertatea, eliberarea în care există această fericire a adevărului.

vineri, 1 noiembrie 2013

Lasati respiratia sa va conduca prin corp - Perceptia corpului interior

Deşi identificarea cu corpul reprezintă una dintre cele mai elementare forme de ego, vestea bună este că tot ea este şi cea de care se poate trece cel mai uşor. 
Acest lucru se realizează nu încercând să vă convingeţi că nu sunteţi corpul, ci deturnându-vă atenţia de la forma exterioară a corpului şi de la gândurile despre el — frumos, urât, puternic, slab, prea gras, prea slab — către sentimentul de însufleţire din interiorul lui. Indiferent care este aspectul său exterior, dincolo de forma exterioară el este un câmp energetic foarte viu.
Dacă n-aveţi obişnuinţa conştientizării „corpului interior”, închideţi ochii o clipă şi căutaţi să aflaţi dacă există viaţă în mâinile voastre. Nu întrebaţi mintea. Ea vă va răspunde: „Nu simt nimic.” Probabil va mai adăuga: „Dă-mi ceva mai interesant la care să mă gândesc.” Aşadar în loc să întrebaţi mintea, îndreptaţi-vă atenţia direct către mâini. 
Ceea ce vreau să spun este să deveniţi conştienţi de sentimentul subtil de însufleţire din ele. El există. Trebuie doar să deveniţi atenţi pentru a-l percepe.

La început e posibil să aveţi o uşoară senzaţie de furnicături, apoi un sentiment de energie şi însufleţire. Dacă rămâneţi un timp cu atenţia focalizată pe mâini, sentimentul de însufleţire se va accentua. Sunt oameni care nici măcar nu au nevoie să închidă ochii. Ei pot simţi „mâinile interioare” chiar în timp ce citesc aceste rânduri. Apoi coborâţi către labele picioarelor, păstraţi atenţia supra lor timp de aproximativ un minut, după care începeţi să simţiţi concomitent mâinile şi picioarele. Apoi încorporaţi şi alte părţi ale trupului — picioarele până sus, braţele, pieptul şi aşa mai departe — în sentimentul respectiv, până când percepţia corpului interior devine un sentiment de însufleţire globală.

Ceea ce numesc „corpul interior” nu mai este chiar corp, ci energie vitală, puntea dintre formă şi ceea ce este fără de formă. 
Creaţi-vă un obicei din a simţi corpul interior cât de des puteţi. După un timp nu va mai fi nevoie să închideţi ochii ca să-l simţiţi. De exemplu, vedeţi dacă puteţi simţi corpul interior ori de câte ori ascultaţi pe cineva vorbind. Pare aproape un paradox: când sunteţi în legătură cu corpul interior nu vă mai identificaţi cu trupul, si nici cu mintea. Aceasta înseamnă că nu vă mai identificaţi cu forma, ci vă îndepărtaţi de identificarea cu forma către ceea ce este lipsit de formă şi căreia îi mai putem spune şi Fiinţare. Este identitatea voastră esenţială. 
Perceperea corpului nu doar vă ancorează în momentul prezent, ci reprezintă uşa pentru a ieşi din închistarea pe care o reprezintă egoul. De asemenea, ea întăreşte sistemul imunitar şi abilitatea corpului de a se autovindeca. 
Atunci cand veti incepe sa va locuiti corpul (stare de constienta in care se poate intra prin intermediul respiratiei constiente sau prin simtirea energiei interioare), veti observa alt beneficiu al acestei practici, vizibil in lumea fizica si anume o fortificare considerabilă a sistemului imunitar. 
Cu cat aduceti mai multa constiinta in corp, cu atat sistemul imunitar devine mai puternic. 
Este ca si cum fiecare celula se trezeste si se bucura. Corpul iubeste atentia acordata. Este si o puternica forma de autovindecare. 
Cele mai multe boli se strecoara pe nesimtite inauntru atunci cand nu sunteti prezenti in corp. 
Daca stapanul nu este acasa, aici se instaleaza tot felul de caractere dubioase. 
Cand va locuiti corpul, oricarui oaspete nedorit ii va fi greu sa patrunda acolo.
Dar nu se fortifica doar sistemul imunitar fizic ci si sistemul imunitar psihic care devine mai puternic. Acesta din urma va protejeaza de campurile energetice mental-emotionale negative ale altor persoane, care sunt de altfel extrem de contagioase. Locuirea corpului nu va protejeaza prin ridicarea unui scut, ci prin ridicarea frecventei vibratorii a intregului camp energetic, astfel incat orice lucru care vibreaza la o frecventa mai mica, de exemplu, frica, furia, depresia s.a.m.d., exista acum in ceea ce este de fapt o ordine diferită a realitatii. Toate acestea nu mai patrund in campul constiintei dvs., iar, daca se intampla asta, nu mai trebuie sa le opuneti niciun fel de rezistenta, pentru ca trec fara sa lase urme. Va rog sa nu acceptati si nici sa respingeti din start ceea ce va spun. Testati informatiile.
Exista o tehnica simpla, dar foarte puternica de meditatie pentru autovindecare, pe care o puteti practica ori de cate ori simtiti nevoia sa va fortificati sistemul imunitar. Este extrem de eficienta atat daca o folositi chiar de la primele simptome ale bolii, cat si in cazul bolilor care s-au instalat deja, cu conditia sa o folositi frecvent si concentrandu-va intens. Ea va contracara orice intrerupere in campul dvs. energetic, produsa de o forma sau alta de negativism. Totusi, nu este un substitut pentru practica permanenta a prezentei in corp; altfel, efectul sau va fi doar temporar. Iata despre ce este vorba.
Cand aveti cateva minute libere, mai ales seara la culcare si dimineata la trezire, inainte de a va ridica din pat, „inundati-va” corpul cu constiinta. Inchideti ochii. Stati intins pe spate. Alegeti diferite parti ale corpului asupra carora la inceput va veti concentra foarte putin timp: palmele, talpile, bratele, picioarele, abdomenul, pieptul, capul s.a.m.d. Simtiti energia vietii din interiorul acestor parti cat puteti de intens. Ramaneti concentrat asupra fiecarei parti timp de 15 secunde. Apoi lasati-va atentia sa traverseze corpul, ca un val, de cateva ori, de la picioare spre cap si invers. Aceasta traversare nu trebuie sa dureze mai mult de un minut. Dupa aceea, simtiti-va corpul interior in intregime, ca pe un camp energetic unic. Pastrati acest sentiment timp de cateva minute. In tot acest timp, fiti prezent cu intensitate in fiecare celula a corpului. 
Nu va ingrijorati daca mintea reuseste ocazional sa va atraga atentia in afara corpului, pierzandu-va astfel in ganduri. Imediat ce ati observat ca se intampla acest lucru, intoarceti-va atentia asupra corpului interior.
Lasati respiratia sa va conduca prin corp 
  Uneori, cand mintea mea este foarte activa, dobandeste o asemenea forta, incat imi este imposibil sa-mi mut atentia de la ea si sa-mi simt corpul interior. Acest lucru se intampla mai ales atunci cand intru intr-un tipar de ingrijorare sau de anxietate. Puteti sa-mi sugerati ce sa fac?
Daca la un moment dat descoperiti ca va este greu sa intrati in legatura cu corpul interior, este mai usor sa incepeti prin a va concentra asupra respiratiei.
Respiratia constienta, care este de altfel o meditatie foarte puternica, va va aduce treptat in contact cu corpul. 
Urmariti-va respiratia cu atentie, in timp ce aerul intra si iese din corp. Inhalati, simtiti cum abdomenul se dilata si se contracta usor, la fiecare inspiratie si expiratie. Daca va este mai usor sa vizualizati, inchideti ochii si imaginati-va scaldat in lumina sau scufundat intr-o substanta luminoasa — o mare de constiinta. Apoi inspirati aceasta lumina. Simtiti cum aceasta substanta luminoasa va umple corpul, facandu-l si pe el luminos. Apoi treptat, concentrati-va mai mult asupra a ceea ce simtiti. Acum sunteti in corp. Nu va atasati de nicio imagine vizuala.
O carte ca Puterea prezentului apare probabil o dată la un deceniu sau chiar o dată la o generaţie. Este mai mult decât o carte; este energie pură, pe care probabil că o simţiţi în timp ce ţineţi cartea în mână. Are puterea de a-i oferi cititorului o experienţă cu totul specială şi de a-i schimba viaţa în bine.
Eckhart Tolle ne arată în repetate rânduri cum să ne conectăm la ceea ce el numeşte Fiinţa noastră: Fiinţa este energia vitală unitară, eternă, mereu prezentă deasupra miliardelor de forme vii supuse naşterii şi morţii. Totuşi, Fiinţa nu este numai deasupra, ci şi în adâncul fiecărei forme de viaţă, ca esenţă interioară invizibilă şi indestructibilă. Ceea ce înseamnă că ea ne este accesibilă în acest moment sub forma sinelui nostru profund, a naturii noastre adevărate. Dar nu căutaţi să puneţi stăpânire pe ea prin puterea minţii. Nu încercaţi să o înţelegeţi. Nu puteţi să o cunoaşteţi decât atunci când mintea este liniştită, când sunteţi prezent, total şi profund, în momentul actual...
A regăsi conştiinţa Fiinţei şi a menţine această stare de „conştiinţă sensibilă” înseamnă a atinge iluminarea.


Puterea prezentului – Curtea Veche, 2004
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mulțumesc, draga mea Românie!

Mulțumesc, draga mea Românie!

Tehnologia energiei libere - MAGRAV

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com