Singura hrană spirituală este cunoaşterea.

Numai adevărul şi iubirea universală ne va face liberi!

Lumina care ne inspiră toţi să ne unească în conştiinţa cosmică nouă:

FRÃŢIA INIMII.

Iubirea și Adevărul nu pot fi descoperite prin cărți, biserici sau temple. Acestea vin în ființa prin cunoașterea de sine. Cunoașterea de sine este un proces anevoios dar nu dificil; el devine dificil doar atunci când încercam să ajungem la un anume rezultat. Dar a fi doar conștienți în fiecare moment, clipă de clipă de propriile noastre gânduri și sentimente, de toate acțiunile noastre fără nici un fel de condamnare sau justificare, aduce libertatea, eliberarea în care există această fericire a adevărului.

luni, 20 ianuarie 2014

Democrația - o iluzie - ADEVĂRUL ne va face liberi - dincolo de dreptatea umană există DREPTATEA DIVINĂ – singura REALĂ ȘI DURABILĂ

Vă veți întreba poate ce are acest subiect de-a face cu spiritualitatea. Are. Pentru că în fond totul are de-a face cu spiritualitatea. În spiritele noastre sau altfel spus în invizibil, se formează realitatea vizibilă. Dar să revenim la subiect. La faptul că democrația este de fapt o iluzie. O iluzie… ce pare reală, însă o iluzie foarte persistentă, vorba genialului Einstein.

CE ÎNSEAMNĂ DEMOCRAȚIE?
Cuvântul vine de la grecescul “demokratia”, compus din termenii “demos” – popor, “kratos” – putere. Dacă ne uităm un pic prin dex-ul limbii române, toate definițiile se referă cam la același lucru. Spre exemplu: “Formă de organizare și de conducere a unei societăți, în care poporul își exercită puterea direct sau indirect”, sau… “Metodă de conducere a unui colectiv, care asigură participarea tuturor membrilor la luarea deciziilor importante…” sau… “Formă de organizare și conducere politică a societății în care puterea supremă este exercitată de popor”…
Sunt de acord că practic nu putem conduce toți. Și-n plus de asta, mulți nici nu vor, deși ar fi în stare, iar alții chiar de vor n-ar fi capabili în pofida părerii lor despre sine la fel de bună ca și cea a politicienilor, tot despre sine.
Da, este drept, și cred că nu e om să nu fie de acord cu faptul că, ar fi cam dificil ca 20 de milioane de oameni să conducă țara dându-și toți cu părerea (asta ca să luam drept exemplu numărul aproximativ de locuitori din propria noastră tărișoară) despre cum ar trebui rezolvate problemele națiunii. Deși între noi fie vorba, cam toți ne credem experți și toți ne dăm cu părerea. Și în fond acest lucru, chiar este drept, pentru că noi simțim consecințele deciziilor, lor…
Ne dăm cu părerea, cârcotim, dar… NU conducem noi, pentru că părerea și cârcoteala nu conduc la nimic. Rămân ceea ce sunt: păreri și cârcoteli.
Și atunci… undeva, cândva… s-au inventat partidele politice, care chipurile ne reprezintă pe noi. Teoretic pare a fi unica soluție – cei buni, dornici să facă bine și cei ce sunt pricepuți – să îi conducă pe cei mulți. Până aici teoria e OK. Însă practica… practica ne omoară!

CE VOTĂM?
Ar trebui de fapt să votăm programe electorale ce ne-ar ajuta să ducem o viață mai bună. Majoritatea dintre noi nu cunoaștem aceste programe în mod direct, chiar daca unii din noi, ce avem internet, avem acces la ele. Știm că nu merită să le citim… chiar dacă am vrea. E pierdere de timp. Le cunoaștem însă parțial și indirect de la reprezentanți partidelor ce-și fac propagandă electorală. Și astfel chiar dacă le-am cunoaște și le-am ști pe de rost, chiar dacă ele ar fi bune și ar suna indubitabil perfect, ar fi inutil, pentru că ele sunt uitate imediat de cei ajunși la guvernare. Fapt constatat de toți, comentat de fiece om, dar perfect real, și practicat cu nonșalanță de politicieni în continuare.
Nici măcar de orientarea politică declarată nu se mai ține cont. Întotdeauna se aruncă vina pe guvernarea precedentă, aceasta fiind cea care face “imposibilă punerea în practică a promisiunilor din campania electorală”. Chiar și când poporul e întrebat direct și răspunde, de părerea sa nu se ține nicidecum cont. Oare de ne-reducerea numărului de parlamentari votată în mod direct de majoritatea electorală, cine e responsabil? Întrebarea e retorică…

PE CINE VOTĂM?
Vedem figuri zâmbitoare, măști de oameni corecți, măști de luptători într-ale dreptății și exemple înflăcărate de cinste. Nu mai e un secret că în spatele acestor măști stau o mulțime de angajați numiți “staff-ul electoral” al partidului sau candidatului. Aceștia sunt oameni cu pregătire specială, oameni creatori de reclame, de iluzii, oameni ce cântăresc fiecare cuvânt, ce plămădesc fiecare frază pe baza pregătirii lor psihologice. Experți în a scrie scenarii pentru a înșela mintea și a amăgi sufletul. Nu degeaba acești oameni se numesc „creatori de imagine”, „experți în tehnici de manipulare”, ei sunt regizori și creatori de programe. Programe anti-om.
Hai să intru în rolul unui om de o naivitate extremă și să întreb inocent și cu un zâmbet de domnișoară virgină: de ce e nevoie de acest staff? De ce domnii ce se vor la putere nu ne vorbesc sincer, direct din inima lor? Nu… nu doresc un răspuns. Și asta nu… nu pentru că nu cred că nu există domnișoare virgine, ci pentru că răspunsul este evident tuturor.

ACCESUL LA ADEVĂR
Sau altfel spus presa. Deși acum, “în democrație”, există zeci de canale de televiziune, fiecare aparține unui patron. Patron ce are interese economice. Iar economicul este legat de politic. E protejat de politic. În consecință fiecare patron e aservit unui scop. Un scop al său. Presa nu se face de dragul artei sau al libertății, nu e în slujba cetățeanului, cetățeanul este folosit de presă. Există și excepții? Da, din păcate excepțiile confirmă o regulă. Cetățeanului, numit “Omu’ simplu”, i se prezintă RECLAME, el e un consumator, e sursa de bani a marilor agenți economici, a marilor fabricanți de bunuri de consum. Iar sponsorii – cei ce plătesc reclamele - au doleanțe și preferințe politice, preferințe față de… protectorii lor. Doar pentru asta sponsorii plătesc televiziunile, și cer o anumită orientare politică unui post TV. Ei vor să le meargă afacerile protejate politic.
Deci… presa se înclină stăpânului acestei lumi: BANUL.
Și dincolo de toate acestea mă întreb cum de e presa numită O PUTERE ÎN STAT dacă ea doar prezintă situații, decizii politice ce ORICUM SUNT sau VOR FI luate. Cum poate OPRI ea o lege ce este în defavoarea populației? Cum poate OPRI scumpirile ce se țin lanț? Prin presă aceste sunt DOAR ANUNȚATE, nu schimbate. Că vedem anumiți politicieni că fac închisoare? Credeți că s-a făcut dreptate? Jalnică satisfacție… Nu vă amăgiți cu acest praf în ochi. Acest lucru doar satisface indivizi și orgolii neputincioase, însă nu ne scade nici măcar un impozit.
Nimeni NU TRĂIEȘTE MAI BINE dacă stau bogații după grații, se hrănesc invidiile celor mărunți, se plătesc polițele între cei puternici, însă nimeni din popor nu devine astfel fericit și bogat. Nu cresc salariile, nici nu scad prețurile.
Ați văzut desigur ce se promovează mai nou ca model de urmat: maneliștii, cântăreții de două parale și golănimea de pe plajă distrată de animatoare.
Și haideți acum să facem un mic tur de forță printre instituțiile statului „democratic”, adică „condus de popor”… Zâmbiți vă rog, chiar și ironic… zâmbiți… face bine la suflet și trup.

LEGĂTURA CU SPIRITUALITATEA…
Nici un sistem nu poate schimba DEOCAMDATĂ lumea.
Sau altfel spus, schimbarea se produce, dar lent și treptat. Trăim încă în kali-yuga, mai exact în finalul acestei ere a întunericului prezisă de mult, de hinduși. 
Putem însă începe să schimbăm lucrurile la NIVEL DE INDIVID, unul câte unul, încet și sigur… să ajutăm trecerea.

TRECEREA SPRE O LUME ȘI O VIAȚĂ MAI BUNĂ PE PĂMÂNT.
Între POPOR format evident din oameni și CONDUCERE formată și ea tot din oameni, EXISTĂ o legătură spirituală invizibilă. Nu mi-e teamă s-o spun. Sau altfel spus nimic nu e întâmplător. Ei sunt cei meniți să ne testeze karmic.
Orice popor are un EGREGOR al său, sau altfel spus un corp energetic comun, o Karma comună și un conducător ce e rezultatul și reprezentantul sufletului acelui popor. Greu de acceptat? Înțeleg, dar acesta este adevărul. Schimbându-ne noi, se schimbă și conducătorii… la propriu și la figurat. Se schimbă.

DE CE S-A AJUNS AICI
Trecând prin două războaie mondiale, apoi dacă ne referim la estici, prin aproape 50 de ani de comunism, bunicii și apoi părinții noștri și-au încărcat sufletele de tristeți, de frustrări, de nemulțumirile inevitabile.
Gândiți-vă o secundă încercând să fiți realiști și empatici: ce au trăit aceste suflete? Nu intru aici în analiza lui DE CE. De ce a fost nevoie ca ei să treacă prin asta! Desigur, dincolo de faptul că s-au născut, și ne-am născut, în era întunecată – kali-yuga - totul a fost karmic. Însă lecțiile fiind prea dure pentru ei, în marea lor majoritate nu au putut fi învățate… Conflictul colectiv și personal nu a fost surmontat în totalitate cu succes în multe din cazuri. S-au adunat în final prea multe plăți. Și în consecință prea multe frustrări și dureri sufletești, adică în limbaj spiritual: ENERGII și INFORMAȚII negative în acești oameni și în lume. Iar acestea nu doar că au efecte în timp prin inerția lucrurilor, ci se transmit genetic prin ADN – atât fizic, cât și spiritual – există și un ADN spiritual.
Energiile negative se materializează în SITUAȚII de viață, ce în fond sunt LECȚII spirituale, sau mai simplu spus CONFLICTE ce trebuie rezolvate înțelept. O dată rezolvate, scăpăm de anumite emoții negative, iar prin modificarea acestor scheme emoționale, modificăm de fapt ADN-ul.
Deci, revenind la situație, la sistemul social în care trăim, sistem numit eronat DEMOCRAȚIE, pot spune că el, acest sistem, este o provocare, o mare provocare spirituală pentru noi și o lecție karmică.

CE PARE A DORI SĂ NE ÎNVEȚE EA?
- mai întâi faptul că nimic nu este întâmplător, există cauze și efecte, iar acestea se văd prin situații și fapte în timp.
- că e necesar să fim realiști și să nu ne lăsăm amăgiți de vorbe bine meșteșugite.
- că la nivel de individ trebuie să renunțăm la indivizi, la complexe, la nemulțumiri, la furie, la vinovăție și regrete. CĂ TREBUIE SĂ NE SCHIMBĂM și astfel vom SCHIMBA EGREGORUL (adică energetica) TĂRII.
- că izvorul binelui este CUNOAȘTEREA – atât profesională, culturală, dar mai ales SPIRITUALĂ.
- însă mai mult decât cunoașterea, iubirea de Dumnezeu și credința în EL sunt CHEIA. Cheia către o viață împlinită indiferent de sistem.
- că statul nu e un tătic ce are grijă de noi, ci un sistem ce aparține acestor vremuri încă tulburi și, în consecință, legile sale sunt deseori anti-om.
- că și în acest sistem dacă vrem ne putem găsi dreptatea, nu trebuie să tăcem și să acceptăm orice, însă nu trebuie să fim nici absurzi luptând o viață orbește cu instituțiile statului – e timpul nostru și e prețios. Altfel spus, în exterior putem să luptăm, în interior trebuie să ne găsim pacea. Trebuie evitate extremele, trebuie privit adevărul în față.
- că dincolo de dreptatea umană există DREPTATEA DIVINĂ – singura REALĂ ȘI DURABILĂ.
- că PRETENȚIILE sufletești la alții sunt nu doar inutile, ci și nocive pentru suflet și karma, fiindcă noi suntem cei ce trebuie SĂ NE IUBIM PE NOI ÎNȘINE și ÎNTRE NOI dincolo de injustițiile oricărui sistem.
- că nu trebuie să tăcem, dar când vorbim să vorbim calm, fără furie, să fim siguri pe noi și avându-l aliat pe Dumnezeu.

DE CE AM VORBIT DESPRE SISTEMUL POLITIC? 
Pentru că el ne afectează viața tuturor. Dar fiecare din noi cu toate acestea ne putem face o viață frumoasă. Pentru că uneori suntem fie orbi în fața adevărului lui, naivi și inocenți, fie prea orbiți de ură și revoltă, iar asta ne face rău nouă înșine, ca suflete.
E necesar ECHILIBRUL LA NIVEL DE INDIVID… E necesar să știm că nemulțumirea prelungită e creatoare de conflicte și în consecință de lecții karmice per individ și per neam. E necesar să știm cu toți că e momentul să ne cunoaștem pe noi înșine și lumea în care trăim.
Că unica șansă de a ieși mai repede din negura unor astfel de sisteme injuste, prezente în aproape toată lumea acum, e încrederea în justiția divină, curajul, iubirea, Dumnezeu și cunoașterea.

Și… ar mai fi încă ceva… să nu mai aibă naivitatea să creadă – politicienii noștri iubiți din tară și din lume – că suntem o turmă ce merge (sau nu merge la vot) și nu știm… cu adevărat adevărul.
Să nu creadă nici ei, nici străinii, că supun un neam de naivi, ori o gloată de proști.
Să fie o certitudine că… încet, încet, oamenii deschid ochii, că rând pe rând oamenii se trezesc.
Că din ce în ce mai mulți au acces la adevăr.
Acel ADEVĂR… ce ne va face liberi.

Carla von Vlad
sursa
http://www.lumeaspirituala.ro/psihologie/democratia.htm

Credeti cu adevarat ca traiti in democratie?...
Democratia - o iluzie a libertatii cu care ne minte sistemul politic corupt de sute de ani...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mulțumesc, draga mea Românie!

Mulțumesc, draga mea Românie!

Tehnologia energiei libere - MAGRAV

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com