Singura hrană spirituală este cunoaşterea.

Numai adevărul şi iubirea universală ne va face liberi!

Lumina care ne inspiră toţi să ne unească în conştiinţa cosmică nouă:

FRÃŢIA INIMII.

Iubirea și Adevărul nu pot fi descoperite prin cărți, biserici sau temple. Acestea vin în ființa prin cunoașterea de sine. Cunoașterea de sine este un proces anevoios dar nu dificil; el devine dificil doar atunci când încercam să ajungem la un anume rezultat. Dar a fi doar conștienți în fiecare moment, clipă de clipă de propriile noastre gânduri și sentimente, de toate acțiunile noastre fără nici un fel de condamnare sau justificare, aduce libertatea, eliberarea în care există această fericire a adevărului.

sâmbătă, 28 iunie 2014

CE SPUNE VOCEA TA DESPRE TINE – VOCEA ITI OGLINDESTE PERSONALITATEA

Limbajul corpului, stilul personal si tonalitatea vocii sunt aspecte care influenteaza modul cum oamenii se percep intre ei. Uneori, vocea pe care o auzim poate fi linistitoare sau, dimpotriva, tulburatoare ori enervanta. Avem reactii involuntare in privinta acestui aspect, insa te-ai intrebat vreodata ce anume face un glas sa fie placut sau nu?

Afla ce spune vocea ta despre tine si care este tonalitatea cea mai placuta pentru auzul uman!

Vocea iti oglindeste personalitatea

Vocea, alaturi de aspectul fizic, sunt primele elemente cu care avem de a face atunci cand ne formam o prima impresie . Cu ajutorul ei, oamenii te recunosc si te disting de alte persoane, iar adesea ea exprima cum te simti intr-un anumit moment. O voce plina, rezonanta, poate transmite foarte multe. Ea da savoare povestirilor, exprima pasiunile si convingerile cuiva si poate restabili calmul intr-o situatie tensionata.

Multi dintre noi nu ne gandim cum suna vocea noastra, ci mai degraba ne axam pe ceea ce urmeaza sa spunem. Conversatiile obisnuite cer mai putin efort si curg natural atunci cand avem de a face cu o persoana apropiata. Interactiunea profesionala, in schimb, este cu totul altceva: ne alegem cu grija cuvintele, monitorizam limbajul corpului interlocutorului ca sa ne asiguram ca starnim reactia dorita, decidem ce sa spunem mai departe si ne ajustam in concordanta cu analiza pe care creierul nostru o realizeaza.
In tot acest timp, nu acordam deloc atentie tipurilor de sunete pe care le verbalizam. Vocea are o putere aparte asupra celorlalti si poate da informatii despre personalitatea noastra atunci cand interactionam cu ceilalti. De exemplu, o persoana care vorbeste repede si pe nerasuflate poate parea imatura si copilaroasa, in vreme ce vocea apasata poate denota furie si frustrare. O voce prea nazala poate trada plictiseala, victimizare sau pur si simplu poate sa sune a vaicareala. Un individ cu vocea groasa poate fi perceput ca fiind lipsit de emotii, autoritar, indecis sau precaut.

De ce unele voci sunt mai placute decat altele?

Exista voci care sunt foarte usor de recunoscut (Morgan Freeman, Julia Roberts, Anthony Hopkins etc) pentru ca sunt placute auzului. Conform unui studiu realizat in 2012, multi oameni prefera vocile joase, cu cat mai putine sunete de inalta frecventa. Cu alte cuvinte, voci melodioase, calmante si rezonante.
De ce sunt unele voci care ne displac de la inceput? Aici poate fi vorba de o problema de rezonanta sau pur si simplu de o verbalizare incorecta. Vocea unei persoane este influentata si de varsta, gen si contextul cultural. Intervin, insa, si obiceiurile unei persoane (tipatul, fumatul, curatarea excesiva a gatului, vorbirea excesiva), care pot modifca calitatea vocii. Desigur, racelile si alergiile contribuie si ele la schimbari ale vocii.
In vreme ce anumite aspecte ale vocii pot fi modificate, astfel incat sa faci o impresie mai buna (s-a zvonit ca regina Angliei si Margaret Thatcher au primit lectii despre cum sa aiba o voce mai dominanta), exista si factori care nu pot fi modificati, precum forma tractului vocal.

Vorbirea si personalitatea

Vorbirea rapida

O persoana care rosteste cuvintele foarte repede poate parea emotionata sau neglijenta si se face greu inteleasa de cei din jur. Pentru a nu trada o stare de anxietate sau a nu crea impresia unei persoane nesigure pe ea, ia o gura de aer inainte de a vorbi si propune-ti sa faci pauze intre fraze, iar in timp vei rezolva problema.

Vorbirea lenta

Cei care rostesc lent cuvintele par calmi, increzatori si transmit interlocutorului o stare de confort care ii permite sa asculte si sa converseze relaxat. Totusi, un ritm monoton al vorbirii poate crea impresia ca esti cu gandul in alta parte sau, si mai rau, poate fi foarte plictisitor pentru cel cu care vorbesti. Pentru a evita aceste situatii, incearca sa fii mai dinamica din cand in cand si sa iutesti ritmul vorbirii cand vrei sa ii atragi atentia persoanei de alaturi.

Vorbirea cu voce inalta

Persoanele care au o voce inalta si subtire sunt considerate adesea plangacioase, iar glasurile lor par neplacute si instabile. Din nefericire pentru cei inzestrati cu o astfel de voce, considerata copilaroasa, ar fi foate greu pentru ei sa preia o pozitie de conducere, doarece autoritatea le este diminuata. Daca glasul tau este inalt si subtire, solutia este sa exersezi o schimbare de tonalitate sau sa apelezi la un instructor special, care sa te invete sa iti modifici vocea, astfel incat sa sune mai autoritara.

Vorbirea cu voce joasa

Vocea joasa este o sabie cu doua taisuri. Ea este autoritara, deoarece este asociata cu un nivel crescut de testosteron. Dezavantajul este ca un glas de acest tip poate transforma vorbirea intr-un murmur din care interlocutorul nu intelege mare lucru. Asadar, trebuie sa fii atenta la acesta si, daca observi ca are dificultati in a te asculta, ridica tonalitatea vocii.
Asadar, tipurile de voce nu numai ca arata personalitatea oamenilor din jur, dar ele pot fi ajustate de catre fiecare, astfel incat sa creeze o impresie mai buna si sa transmita cu succes mesajul rostit.

sursa :
http://www.divahair.ro/sanatate/psihologie/ce_spune_vocea_ta_despre_tine
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mulțumesc, draga mea Românie!

Mulțumesc, draga mea Românie!

Tehnologia energiei libere - MAGRAV

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com