Singura hrană spirituală este cunoaşterea.

Numai adevărul şi iubirea universală ne va face liberi!

Lumina care ne inspiră toţi să ne unească în conştiinţa cosmică nouă:

FRÃŢIA INIMII.

Iubirea și Adevărul nu pot fi descoperite prin cărți, biserici sau temple. Acestea vin în ființa prin cunoașterea de sine. Cunoașterea de sine este un proces anevoios dar nu dificil; el devine dificil doar atunci când încercam să ajungem la un anume rezultat. Dar a fi doar conștienți în fiecare moment, clipă de clipă de propriile noastre gânduri și sentimente, de toate acțiunile noastre fără nici un fel de condamnare sau justificare, aduce libertatea, eliberarea în care există această fericire a adevărului.

marți, 12 august 2014

De ce ne este atât de greu să fim fericiţi?

  Suntem sau nu fericiți?
Un sentiment de neîmplinire ni se strecoară uneori în suflet, iar la întrebări despre fericire rămânem în dilemă.
Uneori se pare că este atât de greu să experimentăm zilnic fericirea, încât renunţăm la căutare şi adoptăm o atitudine pasivă. 
Care este, de fapt, problema din spatele nefericirii noastre?

Deși inconștient, suntem marcați de părerea că fericirea este ceva care vine în mod natural, la fel ca ploaia sau ca vântul. Ea vine din exterior şi nu avem nimic altceva de făcut decât să aşteptăm. Alteori, credem că fericirea este într-o strânsă legătură cu ceea ce facem şi ceea ce avem, concepţie care îşi are poate rădăcinile în societatea materialistă în care trăim.
Pe stradă sau la muncă, fețe posomorâte îți spun că așteaptă încă fericirea. Și trec anii peste unii oameni care devin convinși că fericirea e o invenție a filmelor sau a cărților pentru copii. De ce ne e atât de greu să găsim fericirea sau să mai credem că există?
În loc să căutăm răspunsurile la nefericire în lipsă și griji, în oameni care ne fac să suferim, în boală sau moarte, mai bine ar fi să le căutăm la un pas de noi. Trebuie să fie ceva care ne scapă mereu și care ne lasă neîmpliniți. Adevărul e că nu există rețete și soluții universale, dar, dacă am înțelege măcar puțin motivele care ne determină să fim așa, ne-am oferi libertatea să fim fericiți.
  1. Nu înţelegem corect ce înseamnă fericirea. Fie o asociem cu ceea ce avem sau ce facem, fie o legăm de factori externi. În felul acesta, ne risipim banii, timpul şi energia urmărind anumite ţinte şi obiective. După ce le atingem, le renegăm, pentru că, de fapt, nu ne-au adus fericirea sau cel puţin nu adevărata fericire. Secretul celor care depășesc această problemă e acela că înțeleg fericirea ca pe o alegere și realizează că se construiește prin atitudini, nu din circumstanțe. Primul profesor de psihologie al SUA, William James, spunea că „cea mai mare descoperire a oricărei generații este aceea că omul își poate schimba semnificativ viața prin schimbarea atitudinii”.
  2.  Nu ne-am împăcat cu trecutul. O viaţă plină de regrete, de remuşcări şi de simţăminte de vinovăţie ne împiedică să atingem fericirea. Eckhart Tolle, autor al unor cărţi de dezvoltare personală, spunea că originea experienţelor urâte din viaţa noastră nu sunt circumstanţele în care trăim, ci gândurile noastre. Potrivit lui, emoţiile, sentimentele, stările de spirit pe care le avem nu au atât de mult legătură cu ceea ce ni se întâmplă, ci cu interpretarea pe care o oferim acelor lucruri și cu percepţia noastră. Prin urmare, greșelile trebuie lăsate în trecut, mai ales după ce ne-am cerut iertare și nu mai putem repara nimic.
  3. Nu folosim ingredientele potrivite. Luăm de atât de multe ori de-a gata ideea de fericire pe care o are societatea, în loc să ne facem timp să medităm și să o căutăm acolo unde trebuie, încât nu ar trebui să ne mire că nouă nu ni se potrivește. Timpul de meditație ar trebui să fie unul special în fiecare zi, în care să realizăm ce contează pentru noi cu adevărat. Alt lucru care ne împiedică în căutarea fericirii este comparaţia cu alţii, care dă naştere invidiei şi unui sentiment de amărăciune. Avem impresia că majoritatea sunt mai fericiţi ca noi, dar e posibil ca dincolo de aparențe și viața lor să fie marcată de aceeași lipsă. În felul acesta, mințim și ne mințim. Unul dintre terenurile periculoase în care apar cele mai multe comparaţii sunt reţelele sociale. Tot ce vedem la alții ni se pare la superlativ. Imediat apare comparaţia, apoi invidia, apoi mânia şi, în final, dezamăgirea și nefericirea. Nu cunoaştem viaţa celor pe care îi urmărim, dar credem copilărește că acea poză ideală sau acel status inteligent demonstrează cât de fericiți sunt.
Dincolo de motive și de toate lucrurile pe care le putem citi despre fericire, niciodată nu va deveni parte din viața noastră până nu o învățăm. Pentru că fericirea se exersează și se învață zilnic, se testează și se maturizează  împreună cu noi prin atitudinile pe care le avem față de oameni, lucruri și împrejurări.http://semneletimpului.ro/social/psihologie/fericire/de-ce-ne-este-atat-de-greu-sa-fim-fericiti.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mulțumesc, draga mea Românie!

Mulțumesc, draga mea Românie!

Tehnologia energiei libere - MAGRAV

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com