Singura hrană spirituală este cunoaşterea.

Numai adevărul şi iubirea universală ne va face liberi!

Lumina care ne inspiră toţi să ne unească în conştiinţa cosmică nouă:

FRÃŢIA INIMII.

Iubirea și Adevărul nu pot fi descoperite prin cărți, biserici sau temple. Acestea vin în ființa prin cunoașterea de sine. Cunoașterea de sine este un proces anevoios dar nu dificil; el devine dificil doar atunci când încercam să ajungem la un anume rezultat. Dar a fi doar conștienți în fiecare moment, clipă de clipă de propriile noastre gânduri și sentimente, de toate acțiunile noastre fără nici un fel de condamnare sau justificare, aduce libertatea, eliberarea în care există această fericire a adevărului.

miercuri, 3 septembrie 2014

Elementele in astrologie

Inca din Antichitate se cunoastea divizarea Universului in patru elemente primordiale:


 • Apa
 • Foc
 • Pamant 
 • Aer
Orice lucru este format din combinarea acestor elemente, Focul- materie radianta, Apa-materie lichida, Pamantul-materie solida, Aer- materie gazoasa.
Acest principu se aplica si in astrologie, astfel cele 12 semne zodiacale sunt impartite in mod egal intre cele 4 elemente. Ele sunt dispuse alternativ formand un triunghi echilateral. Semenele care au aceeasi vibratie se inteleg foarte bine deoarece au acelasi tip de energie iar intalnirea lor este armionica si constructiva.

Semnele de Foc:

 1. Berbec
 2. Leu
 3. Sagetator

Aceste semne reprezinta starea de exaltare, agitatie, agresiune, violenta, purificare. Acestea tind sa aiba o stare de dominanta posedand abilitati de conducere, de lupta si de progres. Sunt semnele care ascensioneaza cel mai mult autodepasindu-se mereu. Firi curioase debordeaza de entuziasm, vointa, mandrie si optimism. Zodiile de foc pun mare pret pe prima impresie, actioneaza dupa primul impuls si pot devenii posesive.
Poseda capacitatea de a improviza si o creativitate debordanta, imaginatia lor atingand cote colosale insa nu este acel de gen de imaginatie abstracta. Pot face usor fata stresului si pot iesi din orice incurcatura. Joviali si charismatici cei din semne de foc simt imediat oportunitatea si se arunca cu capul inainte. Esecul nu distruge nicidecum moralul lor ci din contra ii impulsioneaza. De asemenea sunt orgolisi si doresc ca toata atentia sa fie concentrata pe ei. Au reactii zgomotoase si rapide iar iesirele lor sunt vulcanice si explozive. Foarte posesivi din fire, insa iubesc liberatatea si au tendinta de a avea escapade. Existenta lor nu este deloc simpla, fiind mereu agitata, odihna nu isi prea mai gaseste loc in programul lor dar asta nu ii impiedica sa progreseze. Nu au nevoie de prea multe ore de somn pentru a muncii o zi intreaga. Semnele de foc dau influente de temperament coleric. Se implica in multe actiuni insa este posibil sa nu le termine pe toate.

Semnele de Apa:


 1. Rac
 2. Scorpion
 3. Pesti

Aceste semne prin natura lor maleabila cauta mereu o forma si se converteasc oricarui tip de situatie. Pot fi atat receptivi cat si pasivi, apa reprezinta starea de meditatie si relaxare deci nativii acestor semne cu vor fi prea stresati de grijile cotidiene. Sunt in stransa legatura cu lumea interioara reprezentand subconstientul, care este asemenea unei ape adanci si tulburi, de aceea majoritatea reprezentatilor Apei sunt inclinati spre spiritual, iar mediul extern se constituie doar in senzatii si sentimente. Dispun se o imensa imaginatie, dar una de tip abstract si complicat care trebuie descifrata minutios, niciodata nu vor avea in spectrul lor de culori dor tonuri de alb-negru ci mereu introduc nuante inedite si socante, uneori. Inteligenta este un aspect care primeaza, insa si acesta tinde sa fie complicata de catre acesti nativi, intrucat nu se multumesc cu aparenta ci cauta mereu esetenta prin orice mijloace. Pot avea capacitati extrasenzoriale care lor nu li se par iesite din comun, din contra acestea stau la baza unor decizii, deseori se intalnesc vise premonitorii, intuitie foarte bine dezvoltata etc. In relatiile amoroase se dedica total chiar pana la pierderea propriei identitati si identificare cu cealalt.

Semnele de Pamant:


 1. Taur
 2. Fecioara
 3. Capricorn


Aceste semne dispun de o natura solida si stabila de aceea le este greu sa schimbe frecvent, le place organizarea chiar si monotonia si urasc sa fie luati prin surprindere. Cauta mereu siguranta: materiala, sentimentala, fizica si de aceea sunt foarte calculati, calmi, prudenti si nu sunt tentati sa se avante in activitati excentrice. Fiinte echilibrate nativii de Pamant se tem de extreme, de obicei conservatori si traditionalisti tind sa fie timizi si nu sunt dispusi sa ia decizii rapide. Sunt bine acorati in lumea concreta iar realitatea pentru ei este doar ceea ce pot percepe prin simturi. Nu prea sunt spirituali. Nu se tem sa munceasca iar de obicei aleg munca grea si care se desfasoara pe o durata mare de timp. Sunt perfecti pentru a sustine un efort indelungat. Corpul lor joaca un rol foarte important si de aceea au mare grija de el, isi satisfac nevoile fizice si evita sa aiba vicii sau obiceiuri nesanatoase.

Semnele de Aer: 1. Gemeni
 2. Balanta
 3. Varsator


Semnele de Aer imbina cu succes ratiune si spiritualul, lumea concreta si cea intuitiva. Predomina inteligenta si cauta mereu se inteleaga iar apoi sa creeze un sablon, iar daca acesta nu se potiveste vor crea altul care sa se muleze perfect. Capacitatea impresionanta de abstractizare ii face sa nu caute prea mult informatia deoarece o descopera ei insisi. Au un mare spirit social si umanitar, le plac iesirile cu prietenii sa fie inconjurati de multa lumea. Comunica fluent unori chiar excesiv. Mereu in miscare semnele de Aer pot fi superficiale in ceea ce priveste sentimentalul lasant ratiune sa primeze devin reci. Sunt vulnerabili si instabili de aceea nu prea sunt usor de inteles. Au reactii rapide fara a averiza. Nu este constant si cauta mereu noutate si originalitate. Nu este un impediment familia sau prietenii la care poate renunta daca ii se ofera sansa de a calatorii spre cunoastere.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mulțumesc, draga mea Românie!

Mulțumesc, draga mea Românie!

Tehnologia energiei libere - MAGRAV

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com