Singura hrană spirituală este cunoaşterea.

Numai adevărul şi iubirea universală ne va face liberi!

Lumina care ne inspiră toţi să ne unească în conştiinţa cosmică nouă:

FRÃŢIA INIMII.

Iubirea și Adevărul nu pot fi descoperite prin cărți, biserici sau temple. Acestea vin în ființa prin cunoașterea de sine. Cunoașterea de sine este un proces anevoios dar nu dificil; el devine dificil doar atunci când încercam să ajungem la un anume rezultat. Dar a fi doar conștienți în fiecare moment, clipă de clipă de propriile noastre gânduri și sentimente, de toate acțiunile noastre fără nici un fel de condamnare sau justificare, aduce libertatea, eliberarea în care există această fericire a adevărului.

marți, 16 septembrie 2014

Sportul – viitorul leac al omenirii

Dorința de a face mișcare este controlată de regiunea cerebrală denumită habenula dorsal medială, au observat specialiștii de la Institutul de Cercetare pentru Copii din Seattle. Într-un prim experiment, ei au blocat semnalele transmise de această zonă a creierului în cazul unui grup de șoareci și au comparat comportamentul lor cu cel al șoarecilor cărora nu le fusese blocată transmiterea de semnale din zona respectivă.

„Fără o habenulă dorsală medială funcțională, șoarecii au devenit leneși. Erau capabili din punct de vedere fizic de a alerga, dar nu păreau motivați să o facă”, a declarat coordonatorul lucrării, dr. Eric Turner. De asemenea, blocarea semnalelor regiunii cerebrale a diminuat preferința animalelor pentru apă îndulcită.
Într-un test ulterior, cercetătorii au observat că habenula dorsal medială joacă un rol important în recompensare. Pentru acest experiment, ei au folosit o tehnologie laser denumită optogeneză. Practic, animalele își puteau activa această zonă a creierului dacă alergau pe una din două roți create de cercetători.  Cel mai adesea, șoarecii au ales roata care avea laserul și care le activa habenula dorsal medială.

„Schimbările în activitatea fizică și imposibilitatea de a te bucura de experiențe plăcute sau care aduc satisfacții sunt două semnale ale depresiei majore. Dar căile creierului responsabile pentru motivarea în sport nu au fost bine înțelese. Acum putem căuta noi moduri de a manipula activitatea în această zonă specifică a creierului, fără a afecta restul activității creierului”, punctează dr. Turner.
Deoarece practicarea sportului s-a dovedit anterior a fi o metodă eficientă de ameliorare a simptomelor depresiei, experții cred că descoperirea habenulei dorsal mediale, asociată motivației de a face mișcare, poate conduce la dezvoltarea de noi tratamente eficiente pentru cei care se confruntă cu astfel de tulburări mintale.

O serie de studii au arătat că exercițiile fizice pot fi cel puțin la fel de eficiente în tratarea depresiei ca medicamentele antidepresive. De exemplu, un experiment a arătat că sportul poate diminua simptomele afecțiunii chiar și cu 30%. Rezultatul a fost considerat „la fel de bun sau chiar mai bun decât consumul de medicamente”.

Activitatea fizică poate servi drept mijloc eficient de prevenire a apariției depresiei, au descoperit experții de la Universitatea din Toronto. În schimb, pericolul de dezvoltare a afecțiunii mai târziu în viață crește în cazul celor care evită să facă mișcare, a reieșit în urma analizării a 30 de studii.
Unul din motivele pentru care sportul este atât de benefic în combaterea depresiei ar putea fi creșterea secreției de endorfine care apare atunci când faci mișcare. Cu toate acestea, persoanele care se confruntă cu stări accentuate de depresie au nevoie de ajutor medical specializat.

 sursa
http://semneletimpului.ro/sanatate/stil-de-viata/sport/sportul-viitorul-leac-impotriva-depresiei.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mulțumesc, draga mea Românie!

Mulțumesc, draga mea Românie!

Tehnologia energiei libere - MAGRAV

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com