Singura hrană spirituală este cunoaşterea.

Numai adevărul şi iubirea universală ne va face liberi!

Lumina care ne inspiră toţi să ne unească în conştiinţa cosmică nouă:

FRÃŢIA INIMII.

Iubirea și Adevărul nu pot fi descoperite prin cărți, biserici sau temple. Acestea vin în ființa prin cunoașterea de sine. Cunoașterea de sine este un proces anevoios dar nu dificil; el devine dificil doar atunci când încercam să ajungem la un anume rezultat. Dar a fi doar conștienți în fiecare moment, clipă de clipă de propriile noastre gânduri și sentimente, de toate acțiunile noastre fără nici un fel de condamnare sau justificare, aduce libertatea, eliberarea în care există această fericire a adevărului.

luni, 19 ianuarie 2015

"I Have a Dream"


In fiecare an, in a treia zi de luni din ianuarie, se sarbatoreste in Statele Unite ziua nationala consacrata memoriei lui Martin Luther King Jr. (nascut pe 15 ianuarie 1929).

Martin Luther King Jr. a fost cel care spus: "Istoria va consemna faptul ca cea mai mare tragedie a acestei perioade de tranzitie sociala nu a fost urletul puternic al celor rai, ci tacerea de neiertat a celor buni", cuvinte care ne pot trezi noua, romanilor, mai ales in aceste timpuri dificile, sentimente dureroase.

Acest pastor american de culoare a devenit cunoscut in Montgomery (Alabama) in 1955 dupa ce a organizat boicotarea companiei de transport din oras, responsabila pentru tolerarea segregatiei in vehiculele pe care le administra.

A devenit un lider al miscarii pentru drepturi civile si egalitate sociala si a dus o lupta continua impotriva discriminarii rasiale, o lupta a carei caracteristica esentiala a fost non-violenta.

A avut norocul de a vedea inca din timpul vietii cateva rezultate ale activitatii sale neobosite. Remarcabil din acest punct de vedere este anul 1964, an ce i-a adus semnarea de catre presedintele Johnson a legii drepturilor civile care punea capat oricarei forme de discriminare si decernarea premiului Nobel pentru pace. A fost a treia persoana de culoare ce a primit acest prestigios premiu - lista ajungand astazi la douasprezece.

La patru ani de la aceste evenimente, in aprilie 1968, a fost asasinat, la numai 39 de ani, intr-un hotel din Memphis, moartea sa socand si impresionand o lume intreaga. La fel ca in cazul disparitiei altor personalitati si in jurul mortii sale au aparut o serie de controverse si s-a dezvoltat chiar ipoteza conspiratiei.

Ni-l putem aminti astazi pe Martin Luther King Jr., chiar il putem vedea si asculta, gratie unui film postat pe YouTube, ce contine inregistrarea celebrului sau discurs tinut pe 28 august 1963, in fata a 250.000 de simpatizanti, cu ocazia unui mars organizat in Washington. Este vorba despre discursul ce contine descrierea visului sau pentru o noua America.

Martin Luther King a fost cel mai tânăr laureat al premiului Nobel pentru Pace în 1964 pentru lupta împotriva segregației rasiale și discriminării rasiale. A depus eforturi în lupta împotriva sărăciei precum și a opririi războiului din Vietnam.

King a fost asasinat pe data de 4 aprilie 1968, în Memphis, Tennessee. După moartea sa i s-a acordat Medalia prezidențială pentru libertate în 1977 și Medalia de Aur în 2004; În 1986 ziua lui Martin Luther King a fost declarată zi federală în Statele Unite.

"Vă spun azi, prieteni - chiar dacă va trebui să dăm piept cu greutățile de azi și de mâine, că am avut un vis. Este un vis cu rădăcini adânci în visul american. Am visat că într-o zi, această națiune se va ridica și va înțelege adevărul cuprins în crezul său: susținem că acesta este evident - toți oamenii se nasc egali. Am visat că într-o zi, pe dealurile roșii din Georgia, copiii foștilor sclavi vor sta la aceeași masă cu copiii foștilor proprietari de sclavi. Am visat ca într-o zi, statul Mississippi însuși, stat în care te gâtuie injustiția, stat în care te gâtuie oprimarea, să se transforme într-o oază de libertate și justiție. Am visat că cei patru copii ai mei vor trăi într-o zi în mijlocul unei națiuni în care nu vor mai fi judecați după culoarea pielii, ci după calitățile lor."

"I Have a Dream" este considerat astăzi unul din cele mai bune discursuri din istoria Americii. Marșul ce a urmat, dar în special discursul emoționant al lui King, au contribuit din plin la promulgarea Civil Rights Act în 1964.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mulțumesc, draga mea Românie!

Mulțumesc, draga mea Românie!

Tehnologia energiei libere - MAGRAV

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com