Singura hrană spirituală este cunoaşterea.

Numai adevărul şi iubirea universală ne va face liberi!

Lumina care ne inspiră toţi să ne unească în conştiinţa cosmică nouă:

FRÃŢIA INIMII.

Iubirea și Adevărul nu pot fi descoperite prin cărți, biserici sau temple. Acestea vin în ființa prin cunoașterea de sine. Cunoașterea de sine este un proces anevoios dar nu dificil; el devine dificil doar atunci când încercam să ajungem la un anume rezultat. Dar a fi doar conștienți în fiecare moment, clipă de clipă de propriile noastre gânduri și sentimente, de toate acțiunile noastre fără nici un fel de condamnare sau justificare, aduce libertatea, eliberarea în care există această fericire a adevărului.

marți, 28 iulie 2015

Despre viata de cuplu cu Anatol Basarab

Nici o relatie de cuplu nu va merge daca relatia ta cu tine nu merge.

Fie ca este vorba de un barbat sau de o femeie, fiecare dintre ei se plang la un moment dat de ceva, cu toate ca inceputurile relatiei erau foarte promitatoare.
Care este motivul? Oamenii ajung in relatia de cuplu si nu stiu sa traiasca. Oamenii au nevoie sa fie invavati sa traiasca in cuplu, a trai cu celalalt. Noi am evoluat, valorile au evoluat si s-au modelat si am ajuns intr-o societate in care barbatul habar nu are ce inseamna  o femeie si femeile nu stiu ce este acela un barbat. Si de aici incepe o serie intreaga de probleme si situatii anecdotice uneori dar si foarte dureroase pentru cei implicati in acest joc dintre sexe, in razboiul si relationarea dintre acestea. Aici incepe tragicomedia vietii, descrisa in toata literatura clasica mondiala.
Ne aflam intr-o relatie sau avem o relatie sunt situatii foarte diferite. Cand oamenii pronunta acest cuvant, nici barbatii si nici femeile nu stiu nimic despre a lega o relatie si ca urmare ceea ce se intampla astazi in familii este tragic si foarte dureros.
Pentru ca femeile au pierdut taina relatiei, taina armelor lor feminine, din ce in ce mai mult, incearca sa copieze barbatul, considerand ca acesta este un comportament de succes in societatea moderna. Foarte multe femei cred ca daca isi modeleaza comportamentul, astfel incat acesta sa semene cu cel al barbatului, sa adopte apucaturile barbatilor, inclusiv si cele de fidelitate sexuala, atunci vor avea mai mult succes si vor deveni independente. In cele din urma, comportamentul si conduita lor, inclusiv si cea verbala, chiar ajunge sa semene cu a unui barbat. Acestea devin indeendente intr-atat incat nici un barbat nu le mai doreste, deoarece, de regula, un barbat nu se prea culca cu alt barbat.
Daca vorbim de relatia dintre un el si o ea, in trecut femeile cunoasteau foarte multe lucruri despre taina casniciei. Ele aveau rolul lor foarte bine distribuit atat in societate cat si in cuplu.
Intre timp societatea s-a modificat, dar ca de-a lungul istoriei rolul masculin sau rolul barbatului nu prea s-a schimbat. Ceea ce facea el in trecut face si astazi in mod normal. Cum vana acum milioane de ani, exact la fel, vaneaza si astazi. Numai ca astazi nu vaneaza mamutul ci milionul, nu vaneaza o pozitie in haita ci o pozitie in societate. Cum inainte asculta de masculul Alfa, acum asculta de un lider. Cum inainte, avea un rol bine determinat in haita sau trib, exact la fel si astazi, barbatul isi gaseste sau i se arata locul exact pe care il poate detine in conformitate cu suma tuturor caracteristicilor si calitatilor lui intr-o societate. In viata barbatului, aproape ca nimic nu s-a schimbat. Decat poate metodele de vanatoare, capcanele, strategiile si insasi vanatul. Cu totul diferit insa stau lucrurile in viata femeilor.
Rolul femeilor s-a schimbat. Din aceasta cauza femeile aproape ca nu mai stiu ce au de facut. Au pierdut toate talentele si toate darurile din invataturile mistice si sacre de a stapani si controla un barbat, de a-l hrani si energiza. Si asta s-a intamplat pentru ca pe de o parte societatea le-a impins, iar femeile au acceptat sa iasa din matca lor fireasca, sanatoasa si plina de puteri.
Masculinizarea feminina este direct  proportionala cu efeminarea barbatului. Rolul barbatului nu s-a schimbat, ci doar tipologia lui. Astfel barbatii nu mai sunt nici razboinici, nici vanatori si nici nu ii mai ofera aceeasi protectie si siguranta a traiului pe care o faceau barbatii in trecut fata de femeia lor. Ca urmare totul este un raport cauza efect.
Femeile au incept sa ia locul barbatilor si pentru ca barbatii au inceput cumva sa se schimbe. Nu mai au barbatie, cuvant si onoare. Adica si barbatul si-a pierdut din atributele virilitatii sale si atunci femeia in compensatie si-a marit energia masculina.
Natura nu suporta deloc locurile goale. Astfel daca femeile vin in locul barbatului si ocupa rolurile specifice masculine la randul lor si barbatii ocupa locul femeilor. Asta pentru ca natura si viata insasi functioneaza in echilibru si armonie. Astfel femeia si-a parasit locul ei mistic, laboratorul ei chimic si cedeaza locul barbatului pentru a indeplini sarcinile cuvenite acesteia.
Este bine, insa toate aceste schimbari nu sunt conform legilor naturii si a Universului, unde absolut toate lucrurile sunt in conformitate deplina cu principiul Ying si Yang. Barbatul trebuie sa isi indeplineasca in viata, cuplu si societate, natura lui. El are o natura, guvernata de anumite legi care sunt diferite de ale femeii.
La fel si femeia,  trebuie sa intre in natura ei, sa joace rolul sau si sa nu atenteze sau sa pretinda rolurile masculine. Poate face asta, insa din cate am observat niciodata nu rezulta ceva bun. Nici la barbati care ocupa rolurile feminine si nici la femei care le ocupa pe cele masculine.
Fiecare barbat are in el o parte feminina la fel cum fiecare femeie are in ea o parte masculina. Este bine ca partile feminine din barbati si cele masculine din femeie sa fie dezvoltate in proportie de 25%. In rest, femeia sa fie femeie si barbatul sa fie barbat. Daca lucrurile stau altfel, incepem sa ne confundam intre noi. Intram pe teritorii care nu sunt ale noastre si constatam ca pe acele teritorii nu stim sa ne jucam rolul. De aici apar o serie intreaga de conflicte, chiar interioare care se revarsa asupra celuilalt.
In trecut, femeia avea un rol foarte bine determinat. Ea trebuia, de exemplu sa stea in pestera, sa se ingrijeasca de copii, sa tina focul aprins, sa gateasca si sa faca anumite activitati pe langa locuinta. Barbatul construia casa si femeia se ocupa de amenajarea ei si a vietii in acel loc. Atat in trecut cat si in prezent, barbatul este cel ce construieste forma (casa, bloc, barlog) iar femeia, este cea care da acelei forme un continut – viata – culoare. Femeia este creatoarea conditiilor in care un barbat se va dezvolta si va ajunge cineva. Barbatului nu ii este dat sa construiasca conditii in care o femeie sa se dezvolte, precum nici femeii nu ii este dat sa se dezvolte in conditiile ca si cum create de un barbat.
De cand se ,femeia este educata intr-un stil diferit decat barbatul. Din cauza acestei educatii apar o sumedenie intreaga de probleme. De mica, incepe sa invete cum trebuie sa atraga un mascul. Functia ei de baza este sa reproduca, iar daca nu a reprodus natura nu mai investeste in ea deoarece o considera o femela nerealizata, nedistribuita in jocul vietii si prin urmare inseamna ca s-a defectat sau stricat. Nu mai investeste in ea, o arunca ca prada in lantul trofic al vietii de aici pot incepe o sumedenie de probleme, inclusiv de sanatate.
Daca femeia reproduce, ea s-a realizat pe ea insasi ca femela, nu ca mama, deoarece a naste, este o functie naturala a oricarei femele iar a deveni mama este o functie spirituala. Urmatoarea lege dupa care ea traieste, este sa mentina maxim posibil in jurul sau un mascul. Pentru ca daca nu o face, daca nu mentine un mascul sufleteste langa ea, daca nu il hraneste energetic, il pierde.
Daca il hraneste energetic corect, atunci energia barbatului modifica intreaga ambianta iar energia lui se revarsa asupra femeii, aducandu-i tot ce are el mai bun. Dar asta se intampla doar daca femeia vindeca. Daca este sa dam un exemplu, barbatii sunt stecherul si femeile sunt priza. Astazi, pentru ca femeile se abat de la rolurile lor, prizele devin goale, fake-uri, astfel ca stecherul introdus nu mai primeste energie.
Si atunci barbatul in mod firesc, in mod animalic, indiferent de cultura, va cauta o sursa de energie.
In momentul in care un barbat primeste suficienta energie de la o femeie, el este gata sa lupte pentru acea femeie, sa lupte pana la moarte pentru sursa lui de energie. Exact la fel cum statele sunt gata sa se lupte pentru sursele de petrol si energie. Societatea in care traim, este dominant creata de mintea barbatului si logica acestuia. Si din acest motiv, problemele barbatilor, cum ar fi cea energetica de exemplu, se rasfrange si se oglindeste in intreaga societate moderna. Cum barbatul duce lipsa de energie, tot asa si societatea  se lupta pentru sursele de energie si mereu incearca sa gaseasca surse alternative.
De obicei marii barbati gasesc marea femeie care indeplineste in ea toate cele trei ipostaze ale femeii, adica regina, gospodina si curva in pat. Pentru el, ea este o zeita.
Un barbat cu o astfel de femeie poate rasturna muntii pentru ca acea femeie tot timpul il va energiza. Daca femeile ar stii astazi care sunt puterile lor mistice profunde legate de feminitate si sexualitate, ele ar invata foarte usor sa isi ajute barbatul  sa devina geniu sau milionar. Asta depinde de modul cum il energizeaza. Exista si o vorba care spune ca in spatele unui barbat puternic se ascunde o femeie cel putin la fel de puternica, daca nu chiar mai puternica decat el.
Toate aceste lucruri s-au pierdut iar acum barbatii incearca sa compenseze anumite lucruri, nu masculine ale lor ci incearca sa faca lucruri care nu le sunt lor specifice. Ei le pot face mai bine sau mai rau, insa nu la fel de bine pe care le face reprezentantul acelui rol. In mod sigur femeia face mult mai bine anumite lucruri stiintific demonstrate decat le face barbatul. Si el le poate face, dar mai altfel decat o femeie.
Suferintele apar din cauza incalcarii unor legi ale naturii, ale Universului si ale abaterii de la ele. Asta inseamna ca nu traim in lege ci traim in fara de lege. Orice abatere de la orice lege a naturii sau Universului, atrage dupa sine in mod inevitabil, suferinta. Gradul si marimea suferintei, este egala cu gradul si marimea nedreptatii, viziunii incorecte asupra realitatii.
In orice familie trebuie sa existe niste legi, o anumita ordine, niste reguli care nu le instauram noi ci sunt create de natura si vor exista intotdeauna.
Una dintre aceste legi este ca barbatul este principiul solar. El este cel care se ocupa de tot ce este inafara casei. Femeia este cea care se ocupa de casa, care este microuniversul ei si tot ce este in jurul ei. Casa, copii, ingrijirea lor. Barbatul este centrifug prin natura sa. El trebuie sa iasa din casa si sa mearga, sa cucereasca, sa dobandeasca, sa convinga, sa invinga. Iar atunci cand se sleieste de puteri, puterea centripeta a femeii (principiul lunar) trebuie sa il intoarca la ea. Atentie ! Nu acasa, ci anume la ea.
Familia este compusa dintre un barbat si o femeie. Comuniunea bunurilor, sarcinilor si responsabilitatilor, impartirea dintre ele, placerile si necazurile.
Rolul barbatului in familie este sa impuna limitele, sa arate granitele de unde pana unde se poate si de unde pana unde intervine o pedeapsa. Tata trebuie sa fie bun, dar drept ca Dumnezeu, este cel care stabileste ordinea, si se ocupa ca toate regulile sa fie respectate. Daca limitele sunt incalcate si copii cresc fara limite se comporta fara limite. Un adolescent crescut fara limite va consuma alcool, droguri, femei, casatorii sau divorturi fara de limite. Mama este cea care iubeste neconditionat si fara limite. Deci este foarte importanta influenta parintilor asupra copiilor.
Acolo unde nu exista limite inseamna ca tatal nu a fost foarte prezent si acolo unde tata nu a existat, el o copie pe mama, nu a avut un model. Copii care nu au un model copie pe cei din jur sau au un model ideatic. Mama este cea care educa, care hraneste,energizeaza sufleteste. Tata este cel care procura hrana si care vine seara acasa si verifica daca lucrurile sunt in ordine. El este cel care urmareste ca regulile sa fie indeplinite.
Foarte multi au incercat sa faca si sa schimbe lumea, insa nu in conformitate cu legile naturii si ale Universului. Oricat de destepti am fi, nu avem cum sa mergem impotriva legilor Universului si nici sa ne abatem.
Daca femeia incearca sa lupte cu un barbat cu instrumente masculine, ea va fi cu siguranta invinsa sau va transforma acel barbat daca este mai slab,  intr-o femeie. In acest fel putem gasi o explicatie logica asupra faptului ca anumiti barbati se comporta mult mai feminin decat multe dintre femei. In mod sigur, in spatele unei femei puternice, independente, se ascunde un barbat cu burta mare, berea intr-o mana si telecomanda in cealalta, care deja demult nu mai stie sa faca aproape nimic, si se comporta ca un copil mai mare al acestei femei.  Daca un barbat s-a oprit din mers, el inceteaza sa mai fie barbat. Daca o femeie se apuca sa mearga, sa vaneze, sa invinga si sa cucereasca, ea inceteaza sa mai fie femeie.
Daca urmarim evolutia societatii occidentale, catre care tindem cu totii, conceptul de familie sau de taina a familiei a disparut fundamental. Exista contracte prenuptiale, relatia de cuplu a devenit ca un angajament comercial intre doua persoane. Este ca si cum am face un angajament intre doua firme. Eu vin cu un capital, tu cu altul si daca nu ne mai intelegem ne despartim. Eu imi iau capitatul inapoi, tu pe al tau. Eu am banii tu ai anii. Familia SRL  “inainteaza”.

Noi suntem puternici numai alaturi de un partener. Nu degeaba se spune ca unde-s doi puterea creste. Un barbat fara femeie este ca o femeie fara barbat. Este incorect spus ca noi suntem jumatati si suntem in cautarea jumatatii, noi suntem intregi, dar cand este vorba de o familie, de o relatie sau parteneriat, acolo nu putem merge mai departe decat cu un partener.

https://anatolbasarab.ro/dintr-o-conferita-despre-viata-de-cuplu-cu-anatol-basarab/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mulțumesc, draga mea Românie!

Mulțumesc, draga mea Românie!

Tehnologia energiei libere - MAGRAV

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com