TREBUIE SA


NU E NIMIC INVENTAT, NU E NIMIC INOCULAT SUBLIMINAL. ESTE O HALUCINANT DE DUREROASA REALITATE!
Mancand mancare industriala nu vorbim despre sanatate, ci - asa cum veti vedea in film - despre viata.

“Food, Inc.”, în regia lui Robert Kenner, este un “documentar-şoc” despre fabricarea alimentelor, în care publicul descoperă cât de departe de realitate sunt imaginile cu ferme pline de verdeaţă de pe ambalajele produselor, a fost prezentat la Festivalul de Film de la Berlin, relatează AFP.
Robert Kenner prezintă marea putere pe care o are industria agro-alimentară şi pericolul pe care îl reprezintă pentru sănătatea oamenilor. “Food, Inc.” arată că în spatele imaginilor idilice de pe ambalajele produselor alimentare din magazine, procesul de fabricare a alimentelor este mai degrabă dezgustător.
Animalele sunt crescute în nişte uzine uriaşe, care amintesc de filmul “Timpuri noi”, de Charlie Chaplin. Puii nu văd niciodată lumina zilei, iar carnea tocată este spălată cu amoniac înainte de a ajunge în

Calificat drept “film de groază” de revista Variety, “Food, Inc.” denunţă, de asemenea, lobby-ul făcut de industriile agro-alimentare, care se infiltrează în instituţiile americane responsabile cu controlul acestora.

Sursa: http://www.ecomagazin.ro/
Ar fi timpul sa acordam mai multa atentie calitatii alimentelor pe care le consumam (dpdv continutului nutritional in procente) si a metodelor prin care aceste alimente sunt fabricate, atat dpdv tehnic, stiintific cat si etic.

Ce parere aveti despre mancarea obtinuta prin modificari genetice sau de puii de abator care cresc la o marime extraordinara in 20 de zile spre comparatie cu cateva luni la un pui crecut normal? Sau de faptul ca sunt inginerati intentionat cu organe vitale minuscule,asa incat au mai multa carne pe ei dar nu pot face doi pasi fara sa cada jos din cauza plamanilor si inimii micsorate?
Dar despre faptul ca vacile a caror natura este sa manance iarba (fiind ierbivore) sunt hranite numai cu porumb fapt care aduce la formarea de bacterii ecoli in stomacul secundar. Caz real in USA care a dus la un episod de retragere masiva de pe piata a carnii tocate contaminata cu aceasta bacterie,in urma unor imbolnaviri si decesuri. Retragere nesemnificativa avand in vedere ca abatorul respectiv continua sa functioneze in ciuda faptului ca au avut mai mult de un asemenea incident.

http://fymaaa.blogspot.ro/2010/02/food-inc-un-documentar-soc-despre.html