Singura hrană spirituală este cunoaşterea.

Numai adevărul şi iubirea universală ne va face liberi!

Lumina care ne inspiră toţi să ne unească în conştiinţa cosmică nouă:

FRÃŢIA INIMII.

Iubirea și Adevărul nu pot fi descoperite prin cărți, biserici sau temple. Acestea vin în ființa prin cunoașterea de sine. Cunoașterea de sine este un proces anevoios dar nu dificil; el devine dificil doar atunci când încercam să ajungem la un anume rezultat. Dar a fi doar conștienți în fiecare moment, clipă de clipă de propriile noastre gânduri și sentimente, de toate acțiunile noastre fără nici un fel de condamnare sau justificare, aduce libertatea, eliberarea în care există această fericire a adevărului.

duminică, 14 decembrie 2014

Tabla de Smarald - Legile Universale - Principiile Adevarului

„Inteleptul stie ca totul este un intreg, si ca legile universale se aplica constant atat „in cer cat si pe pamant”.
Legile Universale ale lui Hermes Trismegistul au luat parte la banchetul cunoaşterii, pe care Hierofanţii şi Maeştrii ţării lui ISIS le-au oferit celor pregătiţi să cunoască din culmea ştiinţei mistice şi oculte.
În Egipt se afla loja misticilor. Prin porţile templelor intrau neofiţii şi plecau adepţii, maeştrii şi hierofanţii, în toate colţurile lumii. Printre aceştia a fost şi atlantul Hermes Trismegistul, tatăl înţelepciunii oculte, fondatorul astrologiei şi alchimiei. Detaliile vieţii lui s-au pierdut, mai multe ţări disputându-şi locul naşterii sale. Perioada şederii sale în Egipt (care constituie ultima sa reîncarnare pe această planetă) nu ne este cunoscută;aproximativ, este fixată în ultimele zile ale celor mai vechi dinastii egiptene, cu mult timp înaintea apariţiei lui Moise. Autorii competenţi îl consideră, totuşi, contemporan cu Abraham. Unele tradiţii iudaice merg până la a afirma că Abraham chiar a fost beneficiarul unei mari părţi din cunoştintele acumulate de Hermes.Egiptenii l-au zeificat numindu-L THOTH. Mai târziu, grecii îl aşează în Panteonul zeităţilor proprii, numindu-l HERMES, zeul înţelepciunii.
Principiile Adevărului sunt în număr de şapte. Noi le vom numi Legile Universale. Acela care le cunoaşte şi le înţelege posedă cheia magică ce VA deschide toate porţile Templului, chiar înainte de a le atinge.  

Cele sapte Legi sunt destul de greu de înteles de toata lumea; sunt legi prin care TOT CEEA CE ESTE (DUMNEZEU) conduce întregul univers. DUMNEZEU este TOTUL, Spiritul Infinit, Absolutul, Invizibilul, Intangibilul. Dumnezeu nu este separat de creatiile sale. El este intelepciunea infinita, inteligenta atotcunoscatoare, esenta realitatii, si se manifesta în tot si în toate. El este Legea.

Hermetismul este prezentarea unui sistem de legi care guverneaza întregul Univers, legi imuabile (neschimbatoare), care se manifesta peste tot - material, mental si spiritual. Cele 7 Legi Universale sunt esenta întregii filozofii hermetice, sunt Legea a TOT CEEA CE ESTE, Legea lui DUMNEZEU. Denumirea de hermetism - hermeneutica vine de la numele lui Hermes Trismegistos, unul din Marii Intelepti Initiati din trecutul istoric.

Legile Universale (Principiile Adevarului)
 

1. Legea Mentalismului: Totul este spirit, Universul este mental
Aceasta lege explica faptul ca Totul este Realitate Substantiala, aflându-se în toate manifestarile si aparentele ei exterioare pe care le cunoastem sub denumirea de Universuri materiale, Fenomene ale Vietii, Materie, Energie - într-un cuvânt, tot ceea ce este perceput de simturile noastre materiale, este spirit. Acest spirit nu poate fi explicat si definit, dar poate fi considerat si gândit ca un spirit universal, infinit si viu. El explica Adevarul ca Lumea. Universul nu-i decât o creatie mentala a TOT-ului. Prin urmare, în acest spirit noi traim, actionam si suntem noi însine.

2. Legea Corespondentei: Ceea ce este sus este si ceea ce este jos, Ceea ce este jos este si ceea ce este sus
Aceasta a doua lege explica ca exista o armonie, un raport constant, o corespondenta între diferitele planuri de manifestare ale Vietii si Fiintei - respectiv planul material, mental si spiritual. Aceste planuri sunt asemanatoare, diferenta între ele fiind doar de grade si nivel de vibratii - sunt creatii ale TOT-ului si exista în spiritul infinit al TOT-ului.

3. Legea Vibratiei: Nimic nu este în repaus, totul se misca, totul vibreaza
Aceasta lege este cea mai importanta pentru cunoasterea si întelegerea fenomenelor mentale si spirituale. Aceasta explica ca miscarea se manifesta pretutindeni în Univers, ca nimic nu este în stare de repaus, ca totul se misca, totul vibreaza. Diferentele care exista între variatele manifestari ale materiei, energiei si sufletului, se datoreaza gradului diferit de vibratie. De la TOT CEEA CE ESTE, care este SPIRIT PUR, pâna la cele mai grobiene forme ale materiei, totul vibreaza; cu cât este mai intensa vibratia, cu atât este mai înalta pozitia pe scara. Vibratia Spiritului este atât de intensa si atât de rapida, încât, practic, pare în repaus, la fel cum o roata care se învârte cu viteza foarte mare pare oprita. La cealalta extremitate a scarii sunt formele grobiene ale Materiei, ale carei vibratii sunt atât de lente încât parca nici nu ar exista, la fel cum unele sunete de mica frecventa pe care urechea umana nu le percepe. Între acesti doi poli opusi, exista o infinitate de grade diferite de vibratii. 
4. Legea Polaritatii: Totul este dublu, orice lucru are doi poli, totul are doua extreme, asemanatorul si neasemanatorul au aceeasi semnificatie, polii opusi au o natura identica însa de grade diferite, extremele se ating, toate adevarurile nu sunt decât semiadevaruri, toate paradoxurile pot fi conciliate
Aceasta lege arata ca în orice lucru sunt doi poli, doua aspecte opuse, iar contrariile nu sunt în realitate decât doua extreme ale aceluiasi obiect, între care sunt intercalate grade diferite. Caldura si frigul, desi par opuse, în realitate sunt acelasi lucru, distingându-se doar prin diferenta de grade. La fel, dragostea si ura, binele si raul - depinde doar de vointa noastra de a le transforma dintr-una în alta.
5. Legea Ritmului: Totul se scurge înauntru sau în afara, orice lucru are durata sa, totul evolueaza apoi degenereaza, balansul pendulei se manifesta în toate si masura oscilatiei sale la dreapta este asemanatoare cu masura oscilatiei sale la stînga, ritmul este constant
Aceasta lege explica ca în orice lucru se manifesta o miscare masurata de plecare si venire, un flux si un reflux, o balansare înainte si înapoi,o miscare asemanatoare unei pendule. Exista întotdeauna o actiune si o reactiune, un progres si un regres, un maxim si un minim. 
6. Legea Cauzei si a Efectului: Orice cauza are efectul sau, orice efect are o cauza, totul se întâmpla conform Legii, hazardul nu este decât un nume dat unei legi necunoscute, sunt numeroase planuri ale cauzalitatii însa nimic nu scapa Legii
Aceasta lege explica ca totul se întâmpla conform Legii, ca niciodata nu se întâmpla ceva neprevazut, accidental, ca hazard nu exista, deoarece exista planuri diferite de Cauza si Efect, iar planul superior domina întotdeauna planul inferior. Un eveniment este ceea ce survine, se produce ceea ce se întâmpla ca rezultat sau ca o consecinta a unui eveniment precedent. Un eveniment creeaza prin el un alt eveniment, el constituie o veriga în marele lant al evenimentelor ordonate, iesit din energia Creatoare a TOT-ului. Exista o continuitate între toate evenimentele precedente, rezultate si urmatoare.
7. Legea Genului: Este un gen în toate lucrurile, totul are principiile sale, Masculin si Feminin, genul se manifesta pe toate planurile
Aceasta lege explica ca Genul se manifesta în orice lucru, ca principiile Masculin si Feminin sunt totdeauna prezente si active în toate fazele unui fenomen, pe oricare plan de viata. Cuvântul gen deriva dintr-o radacina latina care înseamna "zamislire, procreare, a face sa se nasca, a produce". Acest cuvânt are o semnificatie mai larga si mai generala decât cuvântul sex, care defineste deosebirile existente între lucrurile vii (masculin si feminin). Rolul principiului Masculin este de a dirija catre principiul feminin o anumita energie inerenta si de a pune astfel în miscare Procesul Creatiei. Unul sau altul - luate separat ca principii - sunt incapabile sa zamisleasca fara existenta celuilalt.

 
Tabla de Smarald a lui Hermes (traducerea lui Rawn Clark):
1. Adevarat, fara falsitate, sigur, foarte sigur.
2. Ceea ce este deasupra este ca si ceea ce este dedesubt, si ceea ce este dedesubt, este ca si ceea ce este deasupra. Spre a înfaptui miracolul lucrului unitar.
3. Si asa cum toate lucrurile au fost facute din contemplarea unicului, la fel toate lucrurile s-au nascut din lucrul unitar (prin) adaptare.
4. Tata îi este soarele, mama îi este luna
5. Vântul l-a purtat în pântecul sau, sânul pamântului l-a hranit.
6. Este tatal tuturor operatiilor minunate din lume.
7. Puterea sa este completa daca este întoarsa catre pamânt, va separa pamântul de foc, subtilul de grosier.
8. Cu mare aptitudine (întelepciune) el urca de la pamânt la cer. Coboara din nou la pamânt, si recapata puterea de deasupra si de dedesubt.
9. Astfel vei primi gloria specificitatii lumii. Toata obscuritatea va fugi de la tine
10. Este cea mai puternica tarie a oricarei forte, deoarece ea învinge toate lucrurile subtile, si patrunde toate lucrurile solide.
11. Asa a fost creata lumea.
12. De aici vin adaptarile minunate a caror procedeu este acest lucru.
13. De aceea eu sunt numit Hermes de trei ori încoronat, pentru ca eu am cele trei parti ale
întelepciunii întregii lumi.
14. Se încheie ceea ce am avut de spus despre operatia soarelui.

Traducerea lui Issac Newton (1680):
1) Acest adevar fara falsitate, sigur, cel mai sigur.
2) Ceea ce este dedesubt este lafel cu ceea ce este deasupra si ceea ce este deasupra este lafel cu ceea ce este dedesubt pentru a constitui miracolul unui singur lucru.
3) Si cum toate lucrurile au fost create din unul, prin contemplarea lui: astfel toate lucrurile isi au nasterea din acest unic lucru prin adaptare.
4) Soarele este tatal sau si luna mama.
5) Vantul l-a purtat in pantec, pamantul l-a hranit.
6) Tatal tuturor perfectiunilor din intreaga lume este aici.
7) Forta sau puterea sa este intreaga daca este convertita in pamant.
7a) Va separa pamantul de foc, subtilul de grosier, cu multa pricepere.
Ascende de la pamant catre cer si apoi iarasi descende catre pamant si primeste forta lucrurilor superioare si inferioare.
9) Prin aceasra inseamna ca vei avea gloria intregii lumi si astfel toate obscuritatile vor zbura de la tine.
10) Forta sa este deasupra tuturor fortelor, caci disipeaza fiecare lucru subtil si penetreaza fiecare lucru solid.
11) Asa a fost lumea creata.
12) De aici sunt si vin adaptari admirabile si acestea sunt metodele (sau procesul).
13) Astfel sunt numit Hermes Trismegist (de 3 ori incoronat), avand cele 3 parti ale filosofiei intregii lumi.
14) Ceea ce am spus despre operatia Soarelui este implinit si incheiat.surse

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mulțumesc, draga mea Românie!

Mulțumesc, draga mea Românie!

Tehnologia energiei libere - MAGRAV

Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com